Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας μας κυνηγάει ακόμα και σήμερα.

woman

Το σύνδρομο

Είναι η  απίστευτη επιθυμία της γυναίκας να έχει πάντα κάποιους από τους οποίους θα εξαρτάται και θα την φροντίζουν. Αισθάνεται έτσι καλά και περήφανη και τρέμει την ανεξαρτησία. Σε μία περαιτέρω προέκταση δίνουμε αυτή την περιγραφή στην γυναίκα που είναι αισθηματικά και οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς της πρώτα και μετά από τον άντρα της. Και μάλιστα αυτό της αρέσει, την ικανοποιεί απόλυτα και αισθάνεται και υπερήφανη.

Το σύνδρομο αυτό προέρχεται από όλα τα απωθημένα και τους φόβους που κρατούν φυλακισμένες τις γυναίκες σε παλιά κλισέ και δεν τους επιτρέπουν να εξελιχθούν και να δείξουν την δημιουργικότητα και την δυναμικότητά τους.

Το κοριτσάκι που μαθαίνει από μικρό ότι πρέπει να είναι όμορφη, φιλότιμη, εργατική, ευγενική, χαριτωμένη και έξυπνη … για να βρεθεί ο πρίγκιπας που θα την παντρευτεί και όχι για να είναι ευτυχισμένη.

Έτσι περνάνε τα παιδικά και νεανικά τους χρόνια περιμένοντας τον πρίγκιπα που θα δώσει νόημα στην ζωή τους.

Η ανυπομονησία

Περιμένοντας με ανυπομονησία έναν τέτοιο άντρα η γυναίκα πάσχει από μία ψυχολογική εξάρτηση και η ευτυχία της εξαρτάται από το εάν θα την δεχτεί και θα την φροντίσει ο πρίγκιπας.

Η καριέρα της φυσικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα αφού πρωταρχικός της σκοπός είναι να βρεθεί ο πρίγκιπάς της.

Η ανατροφή των κοριτσιών

Τα κοριτσάκια μεγαλώνουν με την ευαισθησία και την αντίληψη ότι χρειάζονται υποστήριξη και φροντίδα από κάποιον άλλον στη ζωή και πρέπει πάση θυσία να βρουν κάποιον άντρα για αυτόν τον ρόλο. Ο εύκολος τρόπος να το πετύχουν είναι να είναι όμορφες, γλυκές και τρυφερές ώστε να ελκύσουν τον πρίγκιπα.

Αυτές ακριβώς οι αντιλήψεις κάνουν τα κορίτσια ευάλωτες και καθώς μεγαλώνουν δεν αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στο έπακρο.

Η ανεξαρτησία για τις γυναίκες με το σύνδρομο της σταχτοπούτας είναι  ότι χειρότερο. Δεν κατανοούν τον όρο, τον φοβούνται.

Η απόκτηση της ευτυχίας

Την ευτυχία μπορούμε να την κατακτήσουμε με τις δικές μας ικανότητες, με την δική μας μόρφωση, με τους δικούς μας αγώνες. Η ανεξάρτητη γυναίκα χτίζει την προσωπικότητά της και αναπτύσσει τις δυνατότητές της. Θέλει να βρει την ευτυχία. Και τότε θα βρει πραγματικά αυτόν που θα ταιριάζει στην ευτυχία της, που θα περνάει καλά μαζί του.

Μάθετε στην κόρη σας να γνωρίζει την αξία της και όχι την ομορφιά της

Να μορφώνεται διαρκώς και να αναπτύσσει τις ικανότητές της. Να πέφτει, να σηκώνεται μόνη της αλλά και να τολμά. Και κυρίως να μην φοβάται τα προβλήματα και τις δυσκολίες.