Σχέσεις : αυτό σημαίνει αληθινή σχέση

couple

Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για την αληθινή σχέση, τόσες συμβουλές και τόσες φιλοσοφίες. Για τον καθένα, για την κάθε ηλικία άλλο είναι το μυστικό. Και ο καθένας ψάχνει από νωρίς αυτό που θα τον γεμίσει.

Σχέσεις : αυτό είναι το κλειδί για την αληθινή σχέση

Ασφαλώς ψάχνουμε το άλλο μας μισό, ή ενθουσιαζόμαστε με κάτι πολύ όμορφο που βλέπουμε. Θαυμάζουμε τον άλλον ή έχουμε ανάγκη τον άλλον. Νιώθουμε μοναξιά και βρίσκουμε κάποιον να το καλύψει. Ή ερωτευόμαστε με την πρώτη ματιά, κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Όταν όμως ανυπομονούμε να φύγει ο άλλος, να τον πάμε σπίτι, ή να φύγουμε εμείς τότε αυτό δεν είναι σχέση που θα διαρκέσει. Εάν δεν θεωρούμε την συμβουλή του άλλου χρήσιμη για εμάς επειδή είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, εάν δεν συζητάμε ένα πρόβλημά μας επειδή ο άλλος “δεν ξέρει από αυτό”, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτό δεν είναι σχέση.

Διάβασε Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας μας κυνηγάει ακόμα και σήμερα.

Σχέσεις : αυτό είναι το κλειδί για την αληθινή σχέση

Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε έναν επίγειο παράδεισο συναισθημάτων, έρωτα, ανταπόκρισης και αγάπης ασφαλώς. Σε μία σχέση που μπορεί και να διαρκέσει για πάντα ή να νομίζουμε ότι διαρκεί. Και κάπως έτσι η ευτυχία υπάρχει μαζί με ένα “αλλά”.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει και η σχέση δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο εάν δεν αισθάνεσαι τον άλλον ίσο απέναντί σου. Γι’αυτό ψάχνουμε στη ζωή μας συντρόφους με τους οποίους θα απολαμβάνουμε τη ζωή, θα χαιρόμαστε και θα λυπόμαστε μαζί και ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον. Ευτυχισμένο ζευγάρι είναι αυτό που αισθάνεται όμορφα όταν είναι μαζί, όταν ανταλλάσσουν απόψεις και δεν προσπαθεί ο ένας να επισκιάσει τον άλλον. Όταν μπορούν να διασκεδάσουν μαζί. Σέβομαι και αγαπώ τον άλλον σημαίνει ότι τον θεωρώ ισάξιό μου, ικανό να με συμβουλέψει,  να με βοηθήσει, να είναι μαζί μου. Τότε μόνο έχω αληθινή σχέση. Και αυτά τα συναισθήματα μπορούν να υπάρξουν άσχετα από ηλικίες, φυλές και ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Να αναζητάτε μόνο τέτοιες σχέσεις που γεμίζουν την ζωή σας, σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, ευτυχισμένους!!

Να είναι μαζί σου, δίπλα σου…

Διάβασε επίσης Pink Wednesday Working Woman : πετάξτε ψηλότερα

Πολλά φιλιά από μένα,

Christine