Πώς να μεγαλώσετε δυνατά παιδιά;

children

Μεγάλο επίτευγμα των γονέων είναι να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν δυνατές προσωπικότητες.

Είναι δύσκολο να αποφύγουμε κάθε δύσκολη περίσταση και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας έτσι ώστε να έχουν πάντα τους καλύτερους φίλους, να μην ζήσουν την απόρριψη, να μην αισθανθούν μοναξιά, να μην έχουν αποτυχίες.   Καλύτερα να τα μεγαλώσουμε βοηθώντας τα να μάθουν να ξεπερνούν και να αντιμετωπίζουν την κάθε «δύσκολη» κατάσταση.  Στην περίπτωση της συναισθηματικής ενδυνάμωσης των παιδιών δεν βοηθάει η «πρόληψη» αλλά η «αντιμετώπιση».

 

Τα πρώτα βήματα

  • Τα βήματα ξεκινούν από την στιγμή που γεννιέται ένα παιδί και του δείχνετε όλη την αγάπη σας και αφοσίωσή σας. Η αγκαλιά είναι το πρώτο βήμα που χτίζει την αυτοπεποίθησή του.
  • Μην το αφήνετε να κλαίει χωρίς να του δίνετε σημασία. Ρωτήστε το τι συμβαίνει, πείτε του ότι το καταλαβαίνετε και προσφερθείτε να το βοηθήσετε να βρει λύση στο πρόβλημά του. Αυτό λέγεται σεβασμός.

Επόμενα βήματα

  • Σεβαστείτε την άποψή τους, εξηγείστε τους γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν όπως επιθυμούν τα παιδιά και εάν επιμένουν συνεχίστε να προσπαθείτε με επιχειρήματα. Μην τελειώσετε την συζήτηση με απειλές και εκβιασμούς μόνο και μόνο για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Δείξτε τους τις ευαισθησίες σας και διαβεβαιώστε τους ότι κάνετε προσπάθειες να αντιμετωπίσετε τη ζωή και με αυτές τις ευαισθησίες. Δεν είναι ντροπή να φοβάσαι το σκοτάδι, σε δυσκολεύει όμως μερικές φορές γι’ αυτό καλό είναι να το αντιμετωπίσουμε.

Τι να θυμάστε πάντα

  • Να ξέρετε ότι ένα παιδί δεν είναι μόνο μυαλό. Είναι ψυχή, είναι σώμα, είναι προσωπικότητα.
  • Δώστε στα παιδιά σας αγάπη, χρόνο, εμπειρίες και φτερά.

Our Pink Coffee