ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ourpinkcoffee

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν συνήθως να σου διηγηθούν μία παιδική ιστορία εκφοβισμού που ζήσανε στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο, στον αθλητισμό, στην οικογένεια. Ο εκφοβισμός μπορεί να φτάνει σε μεγάλο σημείο και να οδηγεί σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις. Μπορεί όμως να είναι και μία κριτική ή μία συμπεριφορά που κάποιες φορές θέλουμε να προσπερνάμε. Πιστεύουμε ότι εάν δεν δώσουμε συνέχεια τότε θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Προστατέψτε την κόρη σας από τον εκφοβισμό

Όταν όμως η μικρή μας κόρη ή η μεγάλη γυρνάει προβληματισμένη από το σχολείο και μας λέει ότι κάποια κορίτσια την κορόϊδευαν επειδή δεν φορούσε ρούχα γνωστής μάρκας ή της είπαν ότι είναι άσχημη, τι κάνουμε; Σκεφτόμαστε να πάρουμε τηλέφωνο το σχολείο και να τους ζητήσουμε να λύσουν το θέμα; Ναι αυτό θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε περίπτωση ώστε να εδραιωθεί στα σχολεία το μάθημα του σεβασμού προς την διαφορετικότητα όποια και αν είναι αυτή.

Διάβασε επίσης : Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ : PINK WEDNESDAY WORKING WOMAN

Το σημαντικότερο όμως θέμα είναι το πώς δυναμώνουμε την κόρη μας ώστε να καταλάβει ότι η κριτική που της ασκούν είναι απλά μία μεμονωμένη άποψη της στιγμής. Αυτός ή αυτή που ασκεί την κριτική, τον εκφοβισμό ή την υποτιμάει,  έχει σκοπό να προβάλλει τον εαυτό του. Και αφού ο ίδιος δεν μπορεί να ανέβει κάνει προσπάθειες να ρίξει τον άλλον.

Το ερώτημα κατ’ επέκταση είναι πώς την προφυλάσσουμε από όλους τους ανθρώπους που θα βρεθούν στον δρόμο της και θα προσπαθήσουν να της καταστρέψουν την αυτοπεποίθηση.

ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ

Πείτε στην κόρη σας να παραμείνει πιστή στις αξίες της και να προσπαθεί να μην μοιάσει σε αυτά τα άτομα. Ότι είναι πιο δυνατή από αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν τους άλλους για να προβληθούν οι ίδιοι.

Μία κριτική είναι απλά μία γνώμη κάποιου που συνήθως δεν μας ενδιαφέρει. Εάν μας ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος τότε ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε εάν όντως αξίζει την προσοχή μας.

Εάν μία κλίκα κοριτσιών δεν της μιλάει, δεν σημαίνει ότι φταίει η ίδια. Απλά αυτή η παρέα έχει διαλέξει αυτόν τον εύκολο τρόπο για να ξεχωρίσει. Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για αυτήν την κατάσταση που σε κάποια σχολεία και σε κάποιες κοινότητες είναι έντονη. Η αδυναμία του χαρακτήρα φαίνεται στην έλλειψη κοινωνικότητας και φανερώνει στρεβλώσεις του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος. Πείτε της να κάνει παρέα με άτομα που δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για τα συναισθήματά της, που έχουν σταθερή συμπεριφορά, που την υπολογίζουν. Και σίγουρα θα είναι ευτυχισμένη στη ζωή της.

Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ

Η κόρη μας πρέπει να είναι τόσο δυνατή ώστε εάν κάποιος την αποκαλέσει άσχημη, να μην μπορεί αυτή η κριτική να της πάρει την αυτοπεποίθηση. Γιατί οι άνθρωποι πάντα θα ψάχνουν επάνω της αυτό το κάτι που ίσως να μπορεί να βλάψει την ηρεμία της. Τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει ώστε να μην υποστεί κάποια αρνητική κριτική. Όσο όμορφος και να είναι ο άλλος. Υπάρχει όμως ο άνθρωπος που είναι τόσο δυνατός που θα συνεχίσει προσπερνώντας τις προσπάθειες τρίτων να τον ρίξουν.

Όσο στα σχολεία δεν διδάσκεται αποτελεσματικά ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η δύναμη της προσωπικότητας, η αξία του ήθους ως ξεχωριστό μάθημα δεν θα αλλάξει ποτέ ο εκφοβισμός. θα μεταλλαχθεί απλώς σε άλλη μορφή που δεν θα είναι ορατή αμέσως. Ακόμα και το βλέμα υποτίμησης είναι εκφοβισμός.

Διάβασε επίσης : Thoughts… Feelings… in a barbie world

Προστατέψτε την κόρη σας κάνοντάς την δυνατή, λέγοντάς της να είναι σκληρή με ό,τι την κάνει να αισθάνεται άσχημα. Σκληρή σημαίνει να διαγράφει, να διώχνει, να αδιαφορεί, να πολεμάει το κακό. Η αυτοπεποίθηση της κόρης σας θα την κάνει να βρει τους ανθρώπους που θα την αγαπάνε αληθινά!!!!

Από μένα πολλά φιλιά,

Christine