Μαύροι κύκλοι: Πώς να τους αντιμετωπίσεις

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση με την ηλικία! Μπορεί να εμφανιστούν λόγω κληρονομικότητας ή έντονου στρες, αλλά ο κύριος λόγος είναι το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας!

  Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να καλύψεις τους μαύρους κύκλους αλλά και να τους εξαφανίσεις!

 

#1 Baking

Το baking είναι μια τεχνική με την οποία εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και η επιδερμίδα κάτω από την περιοχή των ματιών γίνεται ομοιόμορφη και φωτεινή. Για να κάνεις baking βάλε αρκετή άσπρη πούδρα προσώπου λίγο πιο πάνω από τα ζυγωματικά. Αφού περάσουν 10′ αφαίρεσέ την με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο.

baking

 

#2 Κουτάλι

Αν δεν θες ή δεν έχεις χρόνο να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν μακιγιάζ, βάλε ένα μεγάλο κουτάλι στην περιοχή των μαύρων κύκλων. Μετά από λίγα λεπτά θα έχουν εξαφανιστεί.

 

#3 Αγγούρι

Μια φυσική μέθοδος για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους είναι το αγγούρι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ταυτόχρονα με κάποια μάσκα προσώπου βάζουμε ροδέλες αγγουριού στα μάτια.

 

#4 Concealer

Το λάθος που κάνουν πολλές από εμάς στην εφαρμογή του concealer είναι ότι βάζουμε ακριβώς στους μαύρους κύκλους. Το μυστικό είναι να σχεδιάζεις ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους αλλά και θα φωτίσεις όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια.

concealer

#5 Παγάκι

Άλλη μια φυσική μέθοδος είναι το παγάκι. Τύλιξε το με ένα ύφασμα και τοποθέτησέ το κάτω από τα μάτια. Η χαμηλή του θερμοκρασία θα κάνει τα πρησμένα μάτια να ξεπρηστούν και θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους μέσα σε λίγα λεπτά.

 

#6 Κόκκινο κραγιόν

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο αλλά όντως δουλεύει! Η διάσημη youtuber Deepica Mutyala μας μαθαίνει πώς αν βάλουμε κόκκινο κραγιόν γύρω από τα μάτια πριν εφαρμόσουμε το concealer οι μαύροι κύκλοι εξαφανίζονται περισσότερο από ότι αν βάλεις σκέτο concealer. Αυτό οφείλεται στο ότι αν βάλεις κόκκινο στους κύκλους χρώματος μπλε-πράσινο γίνονται αόρατοι.

red

 

#  7 Sleep well 🙂