Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ : PINK WEDNESDAY WORKING WOMAN

working woman
  • Μην βάφεις τα νύχια σου, έχεις καιρό.

  • Άσε το κραγιόν, έχεις καιρό.

  • Είναι δική μου η τσάντα,  εσύ έχεις καιρό.

Πόσο γνώριμες φράσεις, καθημερινές που τις έχουμε ακούσει και εμείς και τις λέμε στις κόρες μας. Και το γλυκό μας πλασματάκι ψάχνει αφορμή να τρυπώσει στην κρεβατοκάμαρά μας για να πάρει τα πράγματά μας και να αισθανθεί μεγάλη.

Παίρνει την τσάντα μας, την γεμίζει χαρτιά και ένα κινητό και προσποιείται ότι δουλεύει. Εάν την παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι είναι πολυάσχολη, κάνει πως δεν προλαβαίνει να απαντάει στο τηλέφωνο, να σημειώνει, να μιλάει για σπουδαία θέματα.

Φοράει τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας και ενώ δυσκολεύεται να περπατήσει, κρατάει το κεφάλι ψηλά και προσπαθεί να δώσει στυλ σπουδαίου ατόμου, προσπαθεί να μας κάνει να την σεβαστούμε.

Όλα  αυτά δεν τα βλέπει μόνο από εμάς. Ερεθίσματα πολλά τριγύρω της. Τηλεόραση, ταινίες, διαδίκτυο, συνάνθρωποι. Και αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η κόρη μας θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο, έχει ανάγκη για κάτι σημαντικό με όποιες δυνατότητες διαθέτει.

Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ : PINK WEDNESDAY WORKING WOMAN

Άραγε θα τα καταφέρει;

Το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει εάν η δική μας συνδρομή είναι θετική. Πρώτα από όλα πρέπει να βλέπουμε με σοβαρότητα τα όνειρά της και να μην γελάμε, να μην αντιδράμε αρνητικά. Δεν πειράζει να της βάψουμε τα νύχια ένα σαββατοκύριακο. Και να ψάξουμε μαζί για το χρώμα. Να της τα κάνουμε όπως της αρέσουν. Την Δευτέρα όμως στο σχολείο τα ξεβάφουμε. Όχι επειδή θα μας μαλώσει ο δάσκαλος. Μην εστιάζετε εκεί. Θα τα ξεβάψουμε γιατί ο χώρος του σχολείου έχει άλλους κανόνες και άλλο σκοπό. Όπως δεν πάμε στο πάρτι με τα βιβλία μας, έτσι δεν πάμε στο σχολείο με το μακιγιάζ μας.

Την τσάντα μας βεβαίως να την πάρει και να παίξει. Ευκαιρία να της δείξουμε πώς να προσέχει τα πράγματα ιδίως όταν αυτά τα έχει δανειστεί. Της μαθαίνουμε να είναι υπεύθυνη.

Οι απαγορεύσεις αντικαθιστώνται με εποικοδομητικές συμβουλές. Όχι με το απλό «πρόσεχε» που μόνο άγχος μπορεί να επιφέρει. Να προσέχει τι; Εξηγείστε της.

Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ : PINK WEDNESDAY WORKING WOMAN

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί με όνειρο να το δεις σε ηγετική θέση στην εργασία και στην ζωή του έχει πολλές υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να του χαρίσεις όμορφα παιδικά χρόνια που θα τα θυμάται πάντα με αγάπη και θα ανατρέχει σε αυτά με ευχαρίστηση. Δύναμη στη ζωή μας παίρνουμε από τις στιγμές που οι σκανταλιές μας εξελίχθηκαν σε σπουδαίες συμβουλές για το μέλλον.

Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ : PINK WEDNESDAY WORKING WOMAN

Πολλά φιλιά από εμένα και να λατρεύετε τις κόρες σας !!

Christine