Goals : Kαθημερινοί Απαραίτητοι Στόχοι Στην Εργασία Μας

Γυναίκα και Στόχοι Εργασίας

 

LIFESTYLE

Ποιοι είναι οι καθημερινοί στόχοι που θέτουν όσοι θέλουν την  επιτυχία

Στην εργασία μας καθημερινά θέτουμε στόχους που σχετίζονται με το αντικείμενό μας  και εργαζόμαστε ώστε να τους φτάσουμε. Μερικές φορές θεωρούμαι ότι κάτι μας λείπει από το να νιώσουμε ευχαριστημένες και απόλυτα ικανοποιημένες. Άλλες φορές αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε  τα πρότυπα που έχουμε στη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι η γραμμή που διαχωρίζει την επίτευξη στόχων από την επιτυχία είναι λεπτή και αφορά προσωπικούς στόχους.

Καθημερινοί Απαραίτητοι Στόχοι Στην Εργασία Μας

#1 Συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη – Challenge yourself

Η συνεχής προσπάθεια να εξελιχθείτε και να μην μείνετε στάσιμη σε μία βολική  θέση, θα σας δώσει την ώθηση να δημιουργήσετε. Βγαίνοντας από την comfort zone θα αποκτήσετε την απαιτούμενη ενέργεια για να γίνετε ακόμα καλύτερες. Βλέπετε ότι η δυνατότητα εξέλιξης του ανθρώπου δεν έχει  όρια και αντιλαμβάνεστε ότι έχετε δικαίωμα σε κάτι καλύτερο. Δεν ρισκάρετε τίποτα άλλο εκτός από την βολή σας. Διότι  αυτή η βολή είναι που μας αφήνει στάσιμους και δεν μας δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις  δυνάμεις, τις  ικανότητες και τις γνώσεις. Προχωρήστε λοιπόν ένα βήμα  μπροστά και βάλτε υψηλούς και  διαφορετικούς στόχους. Και το κυριότερο: μην φοβάστε.

Καθημερινοί Απαραίτητοι Στόχοι Στην Εργασία Μας

#2 Διαβάστε και αποκτήστε κριτική σκέψη

Αγοράστε βιβλία, διαβάστε άρθρα γύρω από το αντικείμενο της εργασίας σας αλλά και σε άλλα θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν. Διαβάστε βιβλία για την νέα τεχνολογία, ενημερωθείτε, χαλαρώστε με λογοτεχνία. Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει σε διάφορα μέρη της γης. Σημειώστε και μάθετε πράγματα. Βελτιώστε τις ξένες γλώσσες. Βοηθάει  εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε  μέρα που θα την  αφιερώνετε στην μάθηση και  στην προσωπική εξέλιξη. Πλέον, οι τρόποι απόκτησης γνώσεων είναι πολλοί και η ανάγκη για  κριτική σκέψη  είναι  πιο απαραίτητη από ποτέ. Ό,τι επάγγελμα και να κάνετε τα βιβλία θα σας κάνουν καλύτερη.

Καθημερινοί Απαραίτητοι Στόχοι Στην Εργασία Μας

#3 Τηλεφωνήματα, συναντήσεις, προσωπική επαφή

Σε μία  ψηφιακή εποχή σχεδόν πολλές υπηρεσίες έχουν ψηφιοποιηθεί και μπορούμε να εκτελέσουμε  εντολές με το πάτημα πλήκτρων. Θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ βολικό αυτό και η ταχύτητα εκπλήρωσης των αναγκών μας έχει απογειωθεί. Σήμερα όμως,  επειδή ζούμε στην ψηφιακή εποχή, την διαφορά θα την κάνει η προσωπική επαφή. Καλά τα μηνύματα στο messenger αλλά ξεκλέψτε λίγα λεπτά για να  τηλεφωνήσετε σε έναν συνεργάτη σας. Δίνοντας τις ευχαριστίες σας για τυχόν καλή συνεργασία, ζητώντας μία γρήγορη πληροφορία ή ενημερώνοντάς τον για κάτι. Ασφαλώς θα βρείτε “τοίχο” από κάποιους που θα αναρωτηθούν “γιατί με ενοχλεί αφού μπορεί να στείλει μήνυμα”. Θα υπάρξουν όμως και αυτοί που θα ενθουσιαστούν που επιτέλους μιλούν σε άνθρωπο και όχι σε  τηλεφωνητή και θα τους εμπνεύσετε εμπιστοσύνη.Το σημαντικότερο είναι ότι εσείς θα νιώσετε καλύτερα γιατί  ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν και όσα μηχανήματα και να του δώσεις θα ψάχνει μία ανθρώπινη παρουσία.

Καθημερινοί Απαραίτητοι Στόχοι Στην Εργασία Μας

#4 Να δημιουργείτε ομάδες

Όποια και  αν είναι  η θέση σας, να προσπαθείτε πάντα να  αποκτάτε φίλους  και συνεργάτες με  τους οποίους θα  έχετε  κοινά  ενδιαφέροντα και στόχους. Η απόκτηση  φίλων  με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε είναι εξίσου σημαντική  όπως η ισχυρή εταιρική κουλτούρα που απογειώνει  ένα προϊόν. Μιλήστε, ρωτήστε, προσπαθήστε και εάν το έχετε στο μυαλό σας σίγουρα θα αποκτήσετε κύκλο γνωριμιών και  μία ομάδα που θα σας βοηθήσει ψυχολογικά αλλά και έμπρακτα στην επίτευξη στόχων.

Distance  Learning : Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση  για κάθε ηλικία