ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

woman

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ

Τόσες γνώσεις και τόσα πτυχία, masters, διδακτορικά, τόσα αριστεία σε σχολείο και πανεπιστήμιο. Κι όμως κάποιοι απουσιάζανε στο συγκεκριμένο μάθημα που τελικά ήταν το κυριότερο για να ζήσεις στην κοινωνία και για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος.

Είναι το μάθημα του σεβασμού!!!

Εκείνου του σεβασμού που σου μαθαίνει να εκτιμάς τον άνθρωπο και να μπορείς να διακρίνεις αυτό που είναι χωρίς να ψάχνεις αυτό που έχει. Σκέψου ότι ο σεβασμός δεν έχει περιορισμούς. Σέβεσαι αυτόν που είναι στην κορυφή της πυραμίδας αλλά και αυτόν που τώρα ξεκινάει να ανεβαίνει. Αυτόν που έχεις ανάγκη αλλά και αυτόν που θέλει να μάθει από εσένα. Σέβεσαι τον μεγαλύτερό σου αλλά και τον μικρότερό σου. Τους γονείς σου αλλά και το παιδί σου.

Ο σεβασμός είναι δώρο ακριβό

Ένα από τα ακριβότερα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στο παιδί μας. Τότε που θα πρωτοενταχθεί στην κοινωνία του παιδικού σταθμού και θα του εξηγήσουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα. Τότε που θα πάει στην Α’ δημοτικού και θα του μάθουμε ότι και το παιδάκι που φοράει κάθε μέρα τα ίδια ρούχα έχει τα ίδια δικαιώματα.

Ο σεβασμός φέρνει την ευτυχία

Μεγαλώνοντας έτσι μαθαίνεις να αγαπάς την ισότητα στην κοινωνία και να πολεμάς γι’ αυτήν, να προσφέρεις και να αγαπάς. Να εκτιμάς τα ψυχικά χαρίσματα των ανθρώπων και να αρνείσαι την αλαζονεία. Να μην εντυπωσιάζεσαι από μικροπρέπειες και να αναγνωρίζεις το μεγαλείο της ψυχής.

Ο σεβασμός σε βοηθάει να μην αισθάνεσαι απειλή. Διότι ο σεβασμός προς τους άλλους δυναμώνει και τον αυτοσεβασμό σου. Ξέρεις τι να εκτιμάς στον εαυτό σου και ότι δεν απειλείσαι από επιφανειακές ικανότητες και προσπάθειες άλλων. Σέβεσαι αυτό που είσαι και δεν επιτρέπεις σε κανέναν να το ποδοπατήσει.

Έτσι αγαπάς τα εσωτερικά χαρίσματά σου και εκτιμάς τα συναισθήματά σου. Αυτές οι δύο ικανότητες θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία και θα βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να σταθούν ως φίλοι σου. Και δεν θα αισθανθείς ότι σε υποτιμούν, δεν θα νιώσεις χαμηλότερος γιατί ο δικός σου αυτοσεβασμός θα είναι η δύναμή σου.

Από μένα πολλά φιλιά,

Christine